SKB4Gambia missie 2013

The Good /1120

The Bad /1122

The Ugly /1118

The good, the bad and the ugly

De drie koppels die het team ‘the good, the bad and the ugly’ vormden, deden in november 2013 mee aan de Amsterdam-Dakar Challenge. Op 2 november vertrokken ze uit Amsterdam en via Frankrijk, Spanje, Marokko en Mauritanië voerde de tocht naar Dakar, hoofdstad van Senegal. Hoewel Dakar het officiële eindpunt van de challenge is, reed het team na een rustdag door naar Banjul en vervolgens naar de eindbestemming Serrekunda in Gambia. Daar werden de barrels verkocht en heeft Annemieke in de daarop volgende dagen veel spullen naar het ziekenhuis en de familie van Nyima gebracht. Nyima is inmiddels een gezonde en vrolijke peuter van twee jaar. Op de website van SKB4Gambia kunt u zien hoe het met haar en haar familie gaat.


Een avontuur en een goed doel: een mooie combinatie

Annemieke is verpleegkundig specialist Oncologie in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In 2010 deed ze samen met haar man Manfred Dekker voor de eerste keer mee aan de rally. “Dat was toen zo ontzettend leuk en we vinden de combinatie van avontuur en iets voor het goede doel doen een mooie combinatie! Toen we hoorden dat de vrijwilligers van SKB4Gambia voor de tweede keer naar het Serrekunda hospital zouden gaan, was dat voor ons aanleiding opnieuw mee te doen aan de challenge en het liefst met een eigen team,” vertelt Annemieke.Cheque komt goed van pas

Annemieke gaat verder: “We zijn in contact gekomen met twee andere koppels die ons doel, SKB4Gambia, ook een warm hart toedragen en samen vormden we het team ‘the good, the bad and the ugly’. Met onze oude barrels bereikten we op 22 november zonder al te veel kleerscheuren ons einddoel. We kijken terug op een bijzondere tocht en zijn blij met de opbrengst die we aan de stichting SKB4Gambia kunnen overhandigen.” We hebben met eigen ogen kunnen zien wat de stichting kan betekenen in het ziekenhuis. Het geld gaat dan ook zeker goed terechtkomen!


Carla Klein Breteler, is zichtbaar verrast door het bedrag. Wat begon als persoonlijke betrokkenheid, een bezoek aan het ziekenhuis tijdens haar vakantie in Gambia, is inmiddels uitgegroeid tot een stichting die structureel ondersteuning biedt aan het Serrekunda Hospital. Ook dit najaar zal er weer een groep medische en technische mensen, veelal SKB-ers naar Gambia afreizen en daar twee weken lang ondersteuning bieden.


Een afvaardiging van het team ‘the good, the bad and the ugly’ overhandigde vrijdagmiddag 7 maart 2014 een cheque van €12.524,00 aan bestuurslid Carla Klein Breteler van de stichting SKB4Gambia.