SKB4Gambia missie 2016

 Isa

Kaarten van Isa kleuren Gambia.

Correspondent van De Telegraaf  2016 feb 06

Kinderen in Gambia genieten van kaarten en knuffels die ze te danken hebben aan de laatste wens van Isa uit Winterswijk.

Toen vorig jaar bleek dat de driejarige Isa niet lang meer te leven had, zetten haar ouders een actie op om zoveel mogelijk kaartjes en knuffels in te zamelen voor hun doodzieke dochtertje. Lang heeft ze er niet van kunnen genieten, want circa twee maanden later overleed ze al. Maar bij kindertjes in Gambia zijn de ’knuffels van Isa’ nu in goede handen.

Toen in februari vorig jaar duidelijk werd dat er geen overlevingskansen meer voor Isa waren, startten ouders Monique en Edwin de actie op. Omdat Isa zo dol was op het uitpakken van kaartjes.

Ze hoopten op enkele postzakken, maar het liep al snel compleet uit de hand. De postbezorgers moesten overuren draaien en in totaal kwamen er ruim 70.000 kaarten binnen. Tot vanuit China aan toe. Maar de tumor, die bij 1 op de 100.000 kinderen voorkomt, werd Isa fataal. Daarop besloten de ouders om de enorme hoeveelheid knuffels en kaarten te doneren aan het ziekenhuis in haar woonplaats. Vanuit dit ziekenhuis worden regelmatig hulpacties voor kinderen in Gambia op touw gezet. Besloten werd om een immense partij knuffels en kaarten te doneren aan een school in Gambia, waar ze in een uitpuilende Mercedes werden afgeleverd. ,,Nadat we de Gambiaanse kinderen hadden verteld over Isa en waarom ik er was, werd er gezongen en mochten de kinderen een voor een een kaart ophalen”, zo laat een woordvoerster van Streekziekenhuis Koning Beatrix 4 Gambia weten. ,,En ze waren er allemaal enorm blij mee. Er had geen betere bestemming kunnen zijn.”

De Telegraaf