Missie Missie

Op vrijwillige basis opereren en training aanbieden door SKB-medewerkers in het General Hospital Serrekunda. De directie van het Gambiaanse Ziekenhuis hoopt hiermee de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Belangrijk hierbij is het vasthouden van opgeleide artsen.  Daarnaast is er behoefte aan voorlichting op het gebied van o.a. hygiëne, geven van onderwijs.


Als laatste zou men graag ondersteuning krijgen op het gebied van automatisering. De bedoeling is eens per jaar/twee jaar met een SKB-team het General Hospital Serrekunda in Gambia te bezoeken.

Ook wordt er materiaal verscheept, waaronder benodigdheden die nodig zijn voor het werken in dit ziekenhuis.  Indien u nog materialen heeft of u dit project wilt helpen sponsoren, kunt u een mail sturen naar: info@skb4gambia.nl.


Het team van vrijwilligers uit het SKB gaat gedurende twee weken hulp bieden in het General Hospital Serrekunda.-Gambia. De Achterhoekse artsen en verpleegkundigen voeren onder andere kleine operaties uit en geven scholing aan de lokale artsen en verpleegkundigen.


Initiatiefneemster van dit project is IC/CC-verpleegkundige Carla Klein Breteler.Doelstelling project team.

General Hospital Serrekunda-Gambia.