Baby Nyima is gearriveerd in Nederland. Het 4 maanden oude meisje uit Gambia moet geopereerd worden aan een enorme tumor, anders gaat ze dood. Dinsdagochtend kwam ze met haar moeder aan op Schiphol, maar tot maandagmiddag was het nog helemaal niet zeker of dat wel zou lukken.


Klik op het logo voor  meer informatie

Media aandacht actie; “Red een kind, Nyima”.

NIJMEGEN/ WINTERSWIJK

De operatie van de doodzieke baby Nyima uit Gambia is voorspoedig verlopen. In het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen deden zich woensdagmorgen tijdens de operatie geen complicaties voor.

De operatie van de baby was mogelijk gemaakt door een actie van personeel van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix, dat geld inzamelde voor de reis en de behandeling.

Meteen na haar geboorte bleek Nyima een tumor aan haar onderrug te hebben. Zou Nyima niet worden geopereerd, dan zou ze overlijden.

De operatie in Nijmegen duurde 3 uur, anderhalf uur korter dan gepland. Nyima blijft nu enkele dagen in het Radboud Ziekenhuis, waarna ze verder zal herstellen in het ziekenhuis in Winterswijk..                                        

23 maart 2013

26 feb 2013

Baby Nyima is weer thuis na operatie


EIBERGEN - Baby Nyima en haar moeder zijn weer veilig thuis in Eibergen, bij Ria Elschot en haar man. Het meisje is behandeld aan een levensbedreigende tumor die in Nederland goed te behandelen is, maar in Gambia haar dood zou betekenen.

Medewerkers van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk kwamen met Nyima in contact tijdens vrijwilligerswerk in Gambia. Ze zamelden 15.000 euro in voor de operatie en het verblijf in Nederland.

De tumor is in het Nijmeegse St. Radboudziekenhuis verwijderd. De afgelopen dagen verbleef Nyima in het ziekenhuis in Winterswijk. Daar wordt ook alweer de volgende reis naar Gambia voorbereid. De bedoeling is dat een speciaal team van artsen in november twee weken operaties gaat uitvoeren bij zowel kinderen als volwassenen.

Baby Nyima blijft voorlopig in Nederland, totdat de wond helemaal genezen is. Dit kan nog wel een paar weken duren. Ria Elschot en haar man zijn inmiddels gehecht aan het babytje en haar moeder. 'Ze doen het heel goed. Nyima is heel vrolijk en haar moeder belt elke dag wel even met het thuisfront in Gambia.'


30 maart 2013

31 maart 2013

Nyima viert Pasen thuis

Ze lacht, ze huilt, eet goed en produceert de ene gevulde luier na de ander. Kortom, het gaat goed met baby  Gambiaanse meisje werd anderhalve week geleden een tumor weggehaald. Ze herstelt zo snel, dat ze nu al uit het ziekenhuis is en samen met haar moeder bij haar gastgezin in Eibergen de Paasdagen kan doorbrengen.

Baby Nyima weer gezond naar huis

 

Baby Nyima is gezond en weer op weg naar huis. Het Gambiaanse kindje had een tumor die in eigen land haar dood had betekend, maar hier in Nederland goed te behandelen is. Medewerkers van het streekziekenhuis in Winterswijk hebben eind vorig jaar geld ingezameld om de reis en de operatie mogelijk te maken.

10 mei 2013

Afsluiting project Nyima


Baby Nyima en haar moeder Nyara zijn terug in Gambia. Er zijn, als "afsluiting" van het project Nyima, opname’s gemaakt door SBS6. Deze beelden zijn binnenkort te zien in Hart van Nederland.

Een verhaal van Kerst tot en met Pinksteren ..zoals Ria en Jan zelf zeiden. Natuurlijk met dank aan de media, die de actie rondom Nyima hebben belicht.


De medewerkers van het streekziekenhuis in Winterswijk gaan in november weer naar Gambia, dit keer om de bevolking te helpen op het gebied van brandwonden.

20  mei 2013