SKB4Gambia missie 2013

Op zondag 6 januari 2013 start in Beltrum de 24e editie van de Beltrumse Survivalrun. De online inschrijving voor deze ultieme survivalklassieker is geopend. De tot 1000 deelnemers gelimiteerde inschrijving loopt al lekker vol. De organisatie gaat voor kwaliteit en behoud het goede; klassiekers zoals ‘de Bok’ in de Slinge, het onthaal op het finishterrein en de warme hottubs blijven aantrekkelijk. Daarnaast gaat de survival Beltrum met zijn tijd mee, want ook dit jaar is het parcours vernieuwend en zijn er hindernissen aangepast. Zorg dat je er bij bent en schrijf op tijd in want vol = vol!


Strijd tegen de elementen

Duizend fanatieke topsporters en recreanten kijken, net als de vele vrijwilligers en bezoekers, ieder jaar weer uit naar het winterse evenement met zijn uitgesproken sfeer. De factor ‘weer’ zorgt voor een heuse ‘Strijd tegen de Elementen’. Dit jaar is er nog meer gedacht aan de toeschouwer. Zo is het kayakken is meer in het zicht van de bezoeker geplaatst. Ook ‘Harbers allee’ beloofd een waar spektakel te worden. Verder liggen de fietskaarten weer klaar op het Mariaplein. Er wordt alles aan gedaan om er voor iedereen een perfecte dag van te maken.


Koningsafstand

In Beltrum kan er gestart worden op de Koningsafstand van zo’n 20 kilometer, een run die in het groeiende survivalaanbod zijn weerga niet kent. Ook de jeugdruns van ruim 5 en de halve run van ongeveer 12 kilometer, die individueel of in viertallen wordt gelopen, staan op het programma. De doorstroom van atleten bij hindernissen is optimaal, jeugdigen lopen hun eigen wedstrijd met hindernissen op niveau en vanzelfsprekend is het parcours nagenoeg geheel over onverhard terrein. Survival zoals het echt bedoeld is!


Maatschappelijk betrokken

Naast een sportief evenement, is de survivalrun Beltrum ook maatschappelijk betrokken. Het goede doel van dit jaar is Stichting Koningin Beatrixziekenhuis for Gambia. SKB4Gambia is opgericht door de Beltrumse Carla klein Breteler en zamelt geld en materialen in voor ziekenhuizen in het Afrikaanse ontwikkelingsland Gambia. De organisatie draagt zijn steentje bij en doneert een deel van het inschrijfgeld. Op de eerste zondag van 2013 zullen vertegenwoordigers van SKB4Gambia met een stand op het finishterrein in Beltrum aanwezig zijn.


Zwaarste hindernisloop ter wereld

Kan iedereen de finish halen zonder een hindernis te missen? In principe kan ieder goed geoefende runner de finish halen met het beroemde rode bandje. Ook de hele run. Echter, het lopen van een survivalrun is een stuk zwaarder dan bijvoorbeeld een Strongmanrun, ofschoon deze organisatie stelt dat de Strongmanrun de zwaarste hindernisloop ter wereld is. Echte survivalatleten weten wel beter.

Het wordt weer Toezien of Afzien tijdens

de ultieme survival op zondag 6 januari in Beltrum


Voor informatie: www.survivalbeltrum.nl.